Фонд енергоефективності презентував програму модернізації житлового фонду України
Дата: 06.09.2019

З 3 вересня 2019 року ОСББ можуть подавати заявки для участі в програмі «Енергодім»  через усі відділення банків-партнерів, першим з яких став державний АБ Украгазбанк.

Фонд енергоефективності надає підтримку об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) для впровадження енергоефективних заходів шляхом надання грантів та запровадження комплексних технічних рішень з врахуванням кращих європейських практик з енергомодернізації будівель.

Програма «Енергодім» передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та  50% для пакету «Комплексний».

Передбачається досягнення середнього рівня економії споживання енергетичних ресурсів за сукупністю всіх проектів, що фінансуються в рамках цієї Програми принаймні у 20 %.

Програма «Енергодім» діє на всій території України, окрім тимчасово окупованих територій.

Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, фінансової підтримки ЄС та Уряду Німеччини.

Програма Фонду енергоефективності реалізовується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією – IFC, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою розвитку ООН (ПРООН).

Джерело