Про співробітництво з ОАЕ
Дата: 23.08.2019

flag-tmb-270x18021 серпня Державний секретар Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олексій Перевезенцев провів зустріч з заступником Міністра економіки Об’єднаних Арабських Еміратів з питань міжнародної торгівлі та промисловості Абдуллою Аль-Салехом у ході його робочого візиту до України з метою участі у ділових заходах у рамках українсько-еміратського співробітництва.

Під час зустрічі було обговорено поточний стан двостороннього торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та ОАЕ, та шляхи його поглиблення.

«Емірати залишаються одним із ключових торговельних партнерів України та відповідно до Експортної стратегії входять у ТОП-20 переліку перспективних ринків для експорту української продукції», - зазначив Олексій Перевезенцев.

Найбільш перспективними напрямами двостороннього співробітництва є: інвестиції, інновації та ІT, сільське господарство, промисловість, енергетика та енергоефективність, фармацевтична сфера та охорона здоров’я, а також продовження співробітництва у сфері туризму, ВТС та космічної галузі.

Під час зустрічі також обговорили організаційні питання участі України у Всесвітній виставці “Експо – 2020”, яка буде проходити у м. Дубай (Об’єднані Арабські Емірати). Олексій Перевезенцев подякував за сприяння українській стороні  з боку ОАЕ та Організаційного комітету Експо-2020.

Довідково

За 6 місяців 2019 року товарообіг між Україною та ОАЕ збільшився на 12,7 % та склав $ 303,81 млн. За підсумками 2018 року обсяги товарообігу збільшилися на 27,4 % та склали $ 565,4  млн. (5 місце серед Близькосхідних країн).

Джерело