Поглиблення співробітництва з Туреччиною
Дата: 08.08.2019

29103-1_largeУкраїна й Туреччина опрацьовують можливість підписання Угоди про вільну торгівлю задля розширення торговельно-економічної та інвестиційної співпраці. 

«Ми домовилися про подальше розширення торговельно-економічної та інвестиційної співпраці. Обсяги нашої двосторонньої торгівлі у 2018 році склали понад 4 мільярди доларів США. І я впевнений, що це далеко не межа нашого потенціалу», – сказав Володимир Зеленський.

На переконання Президента, його розкриттю сприятиме реалізація спільних проектів та лібералізація двосторонньої торгівлі.

«Сприятиме цьому й укладення Угоди про вільну торгівлю. Сподіваюся, що наші сторони якомога швидше зможуть досягти компромісу в цьому питанні та підготувати всі необхідні документи», – зазначив Глава держави.

Він також констатував, що співпраця між країнами є надзвичайно насиченою та зауважив, що до кінця року в Києві буде проведено чергове (восьме) засідання Стратегічної ради високого рівня.

Крім того, було обговорено співпрацю у будівництві доріг, аеропортів, морських портів, у оборонній, енергетичній і туристичній сферах.

Реджеп Таїп Ердоган зі свого боку зазначив, що під час двосторонньої зустрічі він і Володимир Зеленський обговорили всі аспекти турецько-українських відносин.

«Ми переглянули кроки, які маємо зробити на шляху розвитку торговельно-економічної співпраці. Нарешті настав час фіналізувати переговорний процес щодо укладення Угоди про вільну торгівлю, перемовини щодо якої тривають вже багато років», – сказав Президент Туреччини.

Він повідомив, що товарообіг між Україною та Туреччиною може сягнути 10 млрд доларів США. На переконання турецького Президента, досягнення цієї мети цілком реальне.

«Ми домовилися з паном Зеленським пришвидшити діяльність, спрямовану на інвестиції в інфраструктуру та будівництво. Крім того, обмінялися точками зору щодо того, яким чином зможемо підвищити рівень інвестицій шляхом розв’язання деяких проблем, які спільні кроки можемо зробити для надання імпульсу економічному розвитку наших стосунків», – сказав Реджеп Таїп Ердоган, зауваживши, що темою перемовин також була співпраця у безпековій сфері.

«Я думаю, що найближчим часом ми зробимо всі необхідні кроки, щоб усі ці плани втілилися», – резюмував Президент Туреччини.

Джерело