Представники європейської компанії відвідали Чернігівську область
Дата: 18.06.2019

13 червня відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Наталії Романової з віцепрезидентом компанії «Elekta Europe» (Швеція) Вальдемаром Колоджеєм, координатором Посольства Королівства Швеції в Україні з питань бізнесу й торгівлі Олександром Машинцем, генеральним директором ТОВ «Біосенс» Аллою Шпицькою.

— Система охорони здоров’я області зазнає зараз кардинальних змін, — зазначила під час зустрічі Наталія Романова. — Ми прагнемо максимально її осучаснити як з точки зору підготовки персоналу, так і з точки зору технічної оснащеності. Маємо певні здобутки у цьому напрямку. Один з найвагоміших — введення в дію нового корпусу відділення променевої терапії, де встановлений лінійний прискорювач «ElektaInfinity». Це наше спільне досягнення, і ми пишаємось цим.

Учасники зустрічі згадали, як мрія головного лікаря онкодиспансеру рятувати людське життя і здоров’я за допомогою сучасного обладнання стала реальністю. До її втілення у життя долучилися представники обласної та міської влади, депутати всіх рівнів, чимало простих небайдужих людей.

— Пишаємося тим, що разом з вами створили сучасний центр з лікування онкозахворювань, — зауважив Вальдемар Колоджей. — Побувавши там сьогодні, бачимо, що клініка розвивається, удосконалюється, ефективно допомагає пацієнтам.

Серед чинників, що призвели до успішного запуску найсучаснішого лінійного прискорювача на Чернігівщині, віцепрезидент компанії «Elekta Europe» особливо виокремив прозорість і відкритість у діях всіх учасників процесу. І наголосив, що «Elekta Europe» — один зі світових лідерів у галузі радіаційної онкології — готова до продовження співробітництва.

За словами Валерія Зуба, для повного забезпечення потреб пацієнтів у лікуванні одного лінійного прискорювача недостатньо. Тож потрібно вишукувати можливості для придбання і встановлення ще й іншого обладнання. Учасники зустрічі одностайно підтримали цю думку і запевнили у своїй готовності сприяти цьому.

— Створення сучасного онкологічного центру привернуло до Чернігівщини увагу медичної спільноти з усієї України, — акцентувала Наталія Романова. — Чернігів стає міжрегіональним осередком передового досвіду у цій сфері. Маємо плани створити центр пересадки кісткового мозку і тверде переконання, що вони будуть реалізовані. Адже це надзвичайно потрібно людям.

Джерело