Зустріч з Послом Кіпру
Дата: 06.06.2019

Голова облдержадміністрації Олександр Мисник зустрівся сьогодні з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Кіпр в Україні Луїсом Телемаху. Для Посла це перші відвідини нашого регіону. 

У ході зустрічі сторони обговорили можливості та перспективи взаємовигідного співробітництва у різних галузях економіки, науки та культури.

— Наш регіон зацікавлений у встановленні партнерських відносин з адміністративними територіями Кіпру, — підкреслив голова облдержадміністрації. — Тим більше, що Чернігівщина має давні історичні відносини з представниками грецької національності.

Інформація про існування на теренах Чернігівщини, зокрема, у Ніжині, грецького національного товариства зацікавила Луїса Телемаху. Він наголосив, що кіпрська держава прагне всіляко підтримувати та заохочувати збереження національних мовних та культурних традицій греків у всьому світі, тож і представники Чернігівщини грецького походження зможуть удосконалювати знання мови на Кіпрі, а також направляти туди на відпочинок своїх дітей.

Заступник директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Світлана Полторацька представила високому гостю соціально-економічний та науково-технічний потенціал області, відзначивши відчутний внесок кіпрських інвесторів в економіку Чернігівщини.

Особливу зацікавленість посла Республіки Кіпр викликав хід реформи з децентралізації. Голова облдержадміністрації подякував представникам Кіпру за увагу до реформ у нашій державі та їх підтримку.

2019_06_06_posol_kipr_choda_2_

2019_06_06_posol_kipr_choda_6_2019_06_06_posol_kipr_choda_17_Джерело