Посол Італії відкрив виставку в Чернігові
Дата: 06.05.2019

3 березня в м.Чернігів відкрилася виставка «Моя Італія», на якій представлено 40 робіт італійських дітей. На її відкриття завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа та президент благодійної італійської асоціації «Кассаго кличе Чорнобиль» Армандо Кріппа.

Унікальну експозицію оглянули голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, голова Дитячого фонду Чернігівщини Валентина Хуторненко. П’ятеро учасників конкурсу — представників Чернігівщини — отримали нагороди від італійських гостей.

Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа: «Мені дуже приємно, що відносини, які склалися між Україною та Італією упродовж більше 20 років, поновлюються цікавими проектами. Таким чином ми скріплюємо нашу співпрацю. Реалізації подібних ініціатив ми завдячуємо італійським благодійним асоціаціям, які власними силами вишукують кошти на втілення проектів».

Зазначеній події передувала виставка фотографій дітей з України, яка в січні цього року за сприяння Дитячого фонду Чернігівщини експонувалася у багатьох містах Італії. Це роботи, представлені на щорічному фотоконкурсі «Моя Україна», що традиційно проводить Всеукраїнський центр позашкільної освіти. Усього в конкурсі взяли участь 290 дітей.

2019_05_03_italitsi_19_

2019_05_03_italitsi_19_Джерело