Відбулося перше засідання українсько-білоруської Робочої групи з питань міжрегіонального та транскордонного співробітництва
Дата: 02.05.2019

img-20190425-wa0006-tmb-270x18025 квітня 2019 р. у м. Житомир під головуванням Заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з питань європейської інтеграції Тараса Токарського та Першого заступника Міністра закордонних справ Республіки Білорусь Андрія Євдоченка відбулося перше засідання українсько-білоруської Робочої групи з питань міжрегіонального та транскордонного співробітництва. У заході також взяли участь Посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим, Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол, представники міністерств і відомств, регіональних органів влади, торгівельно-промислових палат України та Білорусі. Чернігівську область представляла директор Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації.

Під час засідання було детально обговорено стан підготовки до проведення Другого форуму регіонів України та Білорусі, який відбудеться у жовтні ц.р. в Житомирі. Українською стороною була представлена загальна концепція проведення заходу, розглянуто окремі аспекти його проведення.

Крім цього, в рамках засідання було розглянуто окремі питання розвитку міжрегіонального та транскордонного співробітництва між Україною та Республікою Білорусь. Зокрема, обговорено перспективи розвитку інфраструктури пунктів пропуску на державному кордоні України та Білорусі.

Також в рамках засідання представниками німецької спільноти міжнародного співробітництва (GIZ) була проведення презентація програми територіального співробітництва «Україна - Білорусь» ініціативи ЄС «Східне партнерство».

За результатами засідання було підписано протокол, яким визначені конкретні завдання в рамках діяльності Робочої групи. Проведення наступного засідання заплановано на 2020 рік.

Джерело