Запрацював єдиний рахунок для зарахування митних платежів
Дата: 19.04.2019

fifoaverageblogheaderВід 16 квітня всі митні оформлення товарів підприємств в Україні здійснюються виключно через єдиний рахунок. Про це повідомили у Міністерстві фінансів України.

"Новий порядок перерахування до бюджету митних платежів дозволяє значно зменшити час митного оформлення товарів, адже кошти обліковуватимуться в одній картці – особовому рахунку суб’єкта ЗЕД", — зазначили у Мінфіні.

У відомстві нагадали, що раніше кожна митниця мала власний рахунок для зарахування митних платежів. Через це підприємці, що здійснювали митне оформлення на різних митницях, змушені були перераховувати кошти на кілька окремих рахунків.

"Єдиний рахунок спрощує цю процедуру, адже підприємства зможуть перераховувати кошти авансових платежів на один рахунок ДФС, подавати митні декларації будь-якій митниці та сплачувати митні платежі з єдиного авансового рахунку" — підкреслили у Міністерстві.

Рішення про запровадження єдиного рахунку для зарахування митних платежів ухвалене у 2017 році і затверджене наказом Міністерства фінансів України № 898 від 01.11.2017 "Про затвердження Порядку перерахування до державного бюджету митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення". Лібералізація правил митного оформлення передбачена Угодою про асоціацію з Європейським Союзом. 

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про авторизованого економічного оператора на митниці.

Джерело