Про Угоду вільної торгівлі з Ізраїлем
Дата: 11.04.2019

israelУгода про вільну торгівлю з Ізраїлем має вступити у силу одразу після ратифікації українським Парламентом та ізраїльським Кнесетом. Найбільше преференцій отримають сільськогосподарські  та промислові товари. Зокрема, 0% тарифних квот одразу з моменту набрання чинності Угоди отримають такі сільськогосподарські продукти як філе риби, рослинні олії (свиріпова, ріпакова), овочі консервовані та приготовлені. Через 3 роки список доповниться горіхами, спеціями, насінням, плодовими пюре, тютюном, тощо. Найдовше, від 5 до 7 років, доведеться чекати «нульової» тарифної ставки українським  виробникам  м’яса птиці (мороженого та субпродуктів), продуктів з риби та ракоподібних, борошна та крохмалю кукурудзяного; соків, овочів, інших рослинних олій, кондитерських виробів, желатину, екстракту солодового, кетчупу та домашніх соусів.

Серед промислових товарів «нульові» тарифні квоти отримають лікарські засоби, парфумерно-косметичні засоби, продукція хімічної та легкої промисловості, паперова продукція; добрива, будівельні матеріали; побутова техніка, автомобілі; електронні прилади, тощо (з моменту набрання чинності Угоди); косметичні препарати, верхній одяг для жінок, санітарно-технічні вироби з кераміки, інструменти садові та для ремонту, електрична апаратура тощо (через 3 роки); білизна постільна та кухонна, скло термічно поліроване, форми для металоливарного виробництва (через 5 років) і шампуні, меблі з різних матеріалів та їх частини (через 7 років).

Дізнатися більше про положення Угоди можна з відеоматеріалів заходу Офісу з просування експорту "Угода про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем: торговельно-економічні можливості для українських експортерів" за посиланнями:

  • Виступи спеціальних гостей та загальні умови Угоди: http://bit.ly/GoIsrael2019live
  • Огляд пріоритетних експортних секторів, торгових можливостей в Ізраїлі для українських компаній харчової промисловості та IT: http://bit.ly/GoIsrael2019live2
  • Огляд пріоритетних експортних секторів, торгових можливостей в Ізраїлі для українських компаній меблевої та легкої промисловості: http://bit.ly/GoIsrael2019live3

Джерело