Посол Австрії відвідала Чернігів
Дата: 04.04.2019

3 квітня 2019 року Чернігів з робочим візитом відвідали Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Герміне Поппелер та Ульф Хаусбрандт, директор Австрійського культурного форуму. У рамках візиту відбулася зустріч пані Поппелер та голови облдержадміністрації Олександра Мисника.

Олександр Мисник переконаний, що взаємодія дозволить не лише використати існуючий творчий потенціал та історичні зв’язки наших країн, але й закласти основи для більш глибокого культурно-гуманітарного співробітництва, в тому числі й на регіональному рівні.

2019_04_03_misnik__posol_austria_10_Директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик презентувала гостям з Австрії економічний та культурний потенціал області та висловила надію, що з часом зв’язки між бізнесовими колами Чернігівщини та Австрії міцнішатимуть та розвиватимуться. Цьому має посприяти і бізнес-форум, що відбудеться у Відні 20 травня. 

Герміне Поппелер вперше у Чернігові з офіційним візитом, проте двічі відвідувала його раніше як турист. Тож пані Посол високо оцінила туристичний потенціал древнього міста, відзначивши значний інтерес австрійців до України, її культури та історії.

Позитивними враженнями від перебування у Чернігові та спілкування з керівником області поділився і директор Австрійського культурного форуму Ульф Хаусбрандт. Він запропонував вважати цей день стартовим для багатьох різноманітних проектів і до початку наступного року визначити можливості та розробити спільний план культурного обміну.

Голова облдержадміністрації підтримав цю ініціативу, зауваживши, що на Чернігівщині є чимало самобутніх митців та колективів, які можуть бути цікавими учасниками мистецьких фестивалів та форумів. З іншого боку, в області є чим привабити європейських туристів. Тим більше, наголосив Олександр Мисник, що розвиток туристичної галузі є одним з пріоритетних напрямків Плану перспективного розвитку Чернігівщини на найближчі три роки.

Також в рамках візиту дипломати мали змогу зустрілися з представниками культурних закладів області. Учасники зустрічі обговорили основні аспекти співробітництва між закладами культури Чернігівщини та Австрії. Зокрема, мова йшла про участь та організацію спільних заходів в обох країнах.

У планах – обмін творчими колективами і солістами театральних та філармонійно-концертних закладів Сіверщини й Австрії, в тому числі участь фольклорних колективів області у проведенні Днів української культури в цій країні та запрошення австрійських митців на Міжнародний фестиваль національних культур «Поліське коло».

Серед пропозицій – розширення співпраці бібліотечних закладів: обмін сучасними друкованими виданнями в українсько-австрійському перекладі, проведення літературних вечорів до ювілейних дат видатних літераторів. Крім того, організація в музеях тематичних виставок з нагоди державних свят. Також розширення двостороннього обміну у сфері декоративного мистецтва, зокрема проведення виставок вишиваних робіт, інших витворів майстрів народного мистецтва, фотовиставок тощо.

Також для налагодження співробітництва в напрямку розвитку сільського зеленого, фестивального, інших видів туризму планується започаткувати проведення обмінних рекламно-інформаційних турів, семінарів, конференцій, участь у міжнародних виставках-ярмарках туризму, укладання двосторонніх міжрегіональних угод про співпрацю в туристичній галузі.

2019_04_03_zystrich_10_

Джерело