У Парламенті зареєстрували законопроект про промисловий безвіз
Дата: 28.03.2019

25 березня у Верховній Раді зареєстрували проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації актів законодавства Європейського Союзу у сфері технічного регулювання” (реєстр. ном. 10183). Ухвалення документу є обов’язковою умовою для початку офіційної процедури оцінки готовності України до укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (АСАА). Угода АСАА має усунути технічні бар’єри у торгівлі нехарчовою продукцією між Україною та Європейським Союзом відповідно до умов Угоди про асоціацію.

Документ ініціювали більше двох десятків народних депутатів, з-поміж яких Голова ПАрламенту Андрій Парубій, Перша заступниця Голови ВРУ Ірина Геращенко, в.о. голови парламентського комітету з питань європейської інтеграції Марія Іонова та інші. Текст законопроекту на сайті ВРУ поки недоступний.  

Нагадаємо, 28 лютого Верховна Рада України провалила голосування у другому читанні за проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо технічних регламентів та оцінки відповідності" (№6235). Документ підтримали лише 173 народні депутати.

Джерело