Єгипет: планується скасування негайної оплати імпортної пшениці
Дата: 26.03.2019

egyptЄгипет повернеться до методу оплати контрактів на поставку зерна протягом 180 днів і припинить негайну виплату після їх підписання.

«Повернення Єгипту зараз до колишньої практики оплати контрактів вказує на те, що GASC більш недоступні засоби Ісламської торгово-фінансової корпорації», - вказується в повідомленні.

У січні 2019 року державний імпортер зерна - агентство GASC заявляло, що фінансування міжнародних тендерів із закупівлі зерна бере на себе Ісламська торгово-фінансова корпорація і це дозволяє проводити оплату контрактів на поставку відразу після їх підписання.

У січні Ісламська торгово-фінансова корпорація виділила агентству GASC $ 3 млрд. З них на подальші закупівлі пшениці GASC зарезервував $ 1 млрд.

До січня поточного року GASC протягом багатьох років практикував відстрочені платежі, що пояснювалося нестачею іноземної валюти. В результаті експортери страхували свої ризики, підвищуючи ціни на зерно на тендерах.

На думку трейдерів, повернення до практики оплати протягом 180 днів додасть до вартості закупівлі пшениці на тендера від $ 6 до $ 7 за т.

Нагадаємо, що Єгипет є лідером із закупівлі українських зернових в цілому з часткою 9,2% за підсумками 2018 року.

Джерело