ЄБРР і ЄС запустили кредитну лінію для підтримки бізнесу в Україні
Дата: 19.03.2019

images_3r«Європейський Банк Реконструкції та Розвитку» (ЄБРР) спільно з Європейським союзом запустив кредитну лінію EU4Business-EBRD для підтримки розвитку малих і середніх підприємств в Україні на загальну суму до € 60 млн.

«Кредитна лінія передбачає підтримку приватних компаній, які зареєстровані в Україні і мають до 250 працівників. Позичальники зможуть отримати довгострокові кредити в сумі до € 3 млн в гривневому еквіваленті. Надання кредитів у місцевій валюті захистить позичальників від валютних ризиків», - розповіли в ЄБРР.

Згідно з повідомленням, кредитні кошти будуть надаватися через «Державний експортно-імпортний банк України» («Укрексімбанк»), якому виділено € 22 млн на реалізацію даної програми, і компанії «ОТП Лізинг» - € 10 млн.

Додаткові € 28 млн надійдуть найближчим часом і будуть доступні для інших місцевих фінустанов, які приєднаються до кредитної лінії.

Як наголошується в повідомленні, компаніям також надаватиметься підтримка у приведенні їх виробництва у відповідність до вимог директив ЄС, що дозволить їм конкурувати працювати на ринку ЄС.

Джерело