Візит латвійської делегації до Чернігова
Дата: 07.03.2019

6 березня 2018 року голова облдержадміністрації Олександр Мисник зустрівся з делегацією Посольства Латвійської Республіки в Україні, яку очолював Другий секретар Посольства Андрейс Карповічс.

Сторони обговорювали можливі шляхи поглиблення вже існуючої співпраці.

— Чернігівщина зацікавлена у розширенні співпраці з латвійськими партнерами, у виході до Балтійського моря, — зазначив голова облдержадміністрації. — В області цього року знову зібрано рекордний врожай зернових, тож сільгоспвиробники готові поставляти свою продукцію до країн Балтії і далі. Обласна влада також готова всіляко сприяти залученню латвійських інвестицій, адже створення сприятливого бізнес-клімату — один з основних пріоритетів Плану перспективного розвитку Чернігівщини на 2019-2021 роки.

Керівник торгової місії Латвійського агентства інвестицій та розвитку Айнарс Межулис підкреслив готовність латвійського бізнесу до діалогу. У складі нинішньої делегації підприємці, які займаються виробництвом торфу, лісопереробкою, постачанням комунальної та складської техніки, розробкою кар’єрів та наступним риборозведенням, ремонтом доріг, металообробкою та оборонними технологіями. Усі вони приїхали на Чернігівщину в пошуках надійних бізнес-партнерів та взаємовигідної співпраці.

Довідково

Зовнішній товарообіг підприємств Чернігівщини з латвійськими партнерами за результатами 2018 року становив 5,2 млн дол. США.

При цьому, експорт товарів збільшився на 10,4% до 2017 року та становив 3,1 млн.дол.США. Це переважно комплектуючі, деревина та вироби, продукція із зернових культур, жири та олії, іграшки.

Імпорт товарів зріс на 26% та становив 2,1 млн.дол.США та формувався з трикотажних полотен та тканин, комплектуючих.

2019_03_06_misnik_posol_latvii_1