Семінар для експортерів області
Дата: 04.03.2019

1 березня в Чернігові відбувся Семінар «Участь у європейських торговельних форумах та виставках: можливості для українського бізнесу». Захід був покликаний розказати підприємцям області про можливості участі у торговельних виставках ЄС, способи просування компаній на торговельних місіях та програми від Євросоюзу для підприємців України. 

Участь у семінарі взяли підприємці, експерти в сфері торгівлі та консалтингу, представники органів державної влади, зокрема Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації. Головними спікерами заходу стали: 

  • Олександр Бабій, консультант з питань розробки та реалізації програм та координації донорської діяльності Офісу розвитку малого та середнього підприємництва, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
  • Сергій Козін, віце-президент представництва Міжнародної торгової палати в Україні (ICCUkraine) з питань публічно-приватного партнерства та взаємодії з органами влади та інші.
  • Юлія Заїка, голова правління ГО "Ліга ділових та професійних жінок України"
  • Андрій Яремкевич, експерт Enterprise Europe Network Ukraine

Учасники семінарі мали нагоду дізнатися як правильно обрати захід для результативного промотування свого бізнесу; як краще презентувати свою компанію під час торговельних виставок і форумів; про питання закриття угод і післявиставковий супровід контрактів. Окремо було презентовано можливості, що надає Консорціум Enterprise Europe Network Україна для вітчизняних підприємців. Також з присутніми своїм солідним досвідом участі у різноманітних виставкових заходах поділилася кервник чернігівської компанії Ricca Sposa Fashion Group Юлія Лобачова.

Довідково

Семінар проводився Представництвом ЄС у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Європейською Мережею Підприємств (EEN). Він є частиною серії інформаційно-просвітницьких заходів, які Представництво ЄС в Україні організовує по всій країні. Мета – пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

Також в рамках кампанії, делегати Представництва ЄС провели низку інформаційних заходів в Носівці та Бахмачі, а також інформаційні заходи для освітян та представників громадських організацій в Чернігові.

52940771_2301865166524765_4012832964499996672_n

53188105_2301865583191390_8156186514791858176_n