Український сертифікат “Halal” визнано в Малайзії
Дата: 01.03.2019

why-malaysia-s-halal-drinks-companies-should-base-production-facilities-in-cheaper-thailandДепартамент ісламського розвитку Малайзії (JAKIM) надав статус іноземної установи, сертифікати “Halal якої визнаються на території Малайзії, українському Центру сертифікації “Халяль”, який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Лук’янівська, 46 (сертифікат додається).

Зазначений статус надано на період двох років – з 22 січня 2019 року до 22 січня 2021 року.

Департамент ісламського розвитку Малайзії (JAKIM) залишає за собою право проводити позачергові перевірки та відкликати сертифікат у випадку виявлення значних правопорушень.

Система визнання іноземних сертифікатів “Halal” Департаментом ісламського розвитку Малайзії (JAKIM) визнана однією з найсуворіших та найавторитетніших більшістю країн мусульманського світу. Це створює нові додаткові можливості для українських експортерів для виходу на ринки більш, ніж 50 держав світу.

Таким чином, українські компанії, які бажають здійснювати експорт продовольчої продукції до Малайзії, можуть отримувати відповідний сертифікат на території України, що спрощує процедуру та скорочує час підготовки відповідної документації.

Враховуючи авторитетність малайзійської системи сертифікації продукції, придатної для споживання мусульманами, сертифікати “Halal”, які визнаватимуться Малайзією, будуть також визнаватись і в інших країнах мусульманського світу.

Джерело