Активізація малого та середнього бізнесу в прикордонних регіонах України-Білорусі - проект завершено, співробітництво продовжується
Дата: 05.02.2019

news_banners_be-uaКонференція «Потенціал та можливості транскордонного співробітництва» підвела підсумки реалізації проекту Європейського Союзу «Активізація малого та середнього бізнесу в прикордонних регіонах України-Білорусі» Програми територіального співробітництва територіального співробітництва «Україна-Білорусь» ініціативи Східне Партнерство.

Одним з головних результатів реалізації проекту стало  створення мережі з 15 локальних консультантів, яка складається з 7 контактних пунктів - центрів транскордонного співробітництва, що працюють в кожному з охоплених регіонів. Зокрема, в:

pr1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Чернігівській області: м. Чернігів (Чернігівська регіональна торгово-промислова палата), м. Ріпки (Центр сприяння розвитку громад), м. Прилуки (Центр підтримки підприємництва),

- Київській області: м. Славутич (Міський фонд підтримки підприємництва),

- Рівненській області: м. Вараш,

- Гомельській області Республіки Білорусь: м. Гомель («Білоруський торгово-економічний університет споживчої кооперації»), м.Рогачов (Центр підтримки підприємництва ТДВ «Ліон»).

В цих центрах підприємствам надаватимуть професійні інформаційно-консультаційні послуги з підтримки в області маркетингу, юридичних, фінансових та економічних аспектів ведення транскордонного бізнесу.

Також створено Інтернет-портал з транскордонного співробітництва 
pr2

Цей веб-ресурс містить інформацію про малий та середній бізнес прикордонних регіонів, комерційні пропозиції для співпраці, а також законодавчу базу з прикордонного співробітництва. Портал є рекламно-торгівельним майданчиком, завдяки якому підприємці двох країн можуть просувати свою продукцію і послуги на зовнішньому та внутрішніх ринках.