До уваги підприємців!
Дата: 04.02.2019

steelМіністерство промисловості, торгівлі та технологій Марокко прийняло рішення щодо продовження квоти на імпорт довгомірної металопродукції терміном на 3 роки.

Міністерство промисловості, торгівлі та технологій обмежило щорічну квоту на імпорт арматурного дроту і сталевої катанки до 96 631 т та 146 410 т. відповідно до кінця 2019 року, при цьому частка імпортної арматури, як очікується, збільшиться на 10% за рік.

У разі, якщо вищевказана продукція буде ввезена з порушенням встановлених правил, передбачається застосування додаткового тарифу у розмірі 58 дол. США за 1 т. Зазначені обмеження вводяться з метою захисту продукції вітчизняної промисловості з випуску сортового прокату.

У 2014 р. урядом Марокко було запроваджено на 4 роки антидемпінгове мито (максимум 22% з поступовим зниженням) щодо імпорту холодного прокату з метою захисту єдиного виробника плоского прокату в країні "Магріб сталь" (Maghreb Steel), конкурентами якого стали європейські та турецькі імпортери.

Марокко є країною імпортером зарубіжної металопродукції, яка включає в себе чорні метали та вироби з чорних металів, мідь та вироби з неї, а також алюміній і вироби з нього та інших виробів з недорогоцінних металів.

Джерело