Візит Посла Австралії до Чернігова
Дата: 01.02.2019

31 січня 2019 року до Чернігова з першим ознайомчим візитом прибула Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні пані Мелліса О'Рурк. Пані Посол зустрілася з головою обласної державної адміністрації Олександром Мисником та головою обласної ради Ігорем Вдовенком.

2019_01_31_posol1_Сторони обговорили питання співробітництва в економічній та гуманітарній сферах. Пані О'Рурк було презентовано інвестиційних та економічний потенціал області. Керівництво області подякувало за активну проукраїнську позицію Австралії на міжнародній арені та підтримку важливих соціальних проектів, в яких задіяні і представники Чернігівщини. Зокрема, про проведення в Сіднеї «Ігор нескорених-2018». 

У свою чергу, пані Посол ознайомила присутніх з економічними та культурними особливостями країни, яку вона представляє. 

— Ми далекі географічно, але маємо спільні цінності: для нас важливі традиції наших народів, — на цьому наголосила Посол Австралії в Україні Меліса О’Рурк під час візиту на Чернігівщину.

Основною метою візиту в область стала презентація виставки мистецтва корінних народів Австралії «Еволюція: маски Торресової протоки» та класики австралійського кінематографу «Пікнік біля Навислої скелі».

Довідково. Пересувна виставка «Еволюція: Маски Торресової протоки» складається з 26 графічних фотопанно, що дають змогу скласти уявлення про традиції корінних жителів островів. Експозиція працюватиме з 31 січня до 22 лютого у музеї сучасного мистецтва «Пласт-Арт» (за адресою вул.Музейна 6).

«Пікнік біля Навислої скелі» — містична драма, що вийшла на екрани в 1975 року. Це перший австралійський фільм, який мав гучний успіх за кордоном.

2019_01_31_posol28_