Україна з початку 2019 року станом на 21 січня повністю вичерпала квоти на безмитний експорт до Європейського Союзу меду, виноградного і яблучного соку, а також основну і додаткову квоти на кукурудзу, повідомила прес-служба асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".
"Станом на 21 січня Україна закрила квоти на безмитний експорт до Європейського Союзу меду, виноградного та яблучного соків, а також основну і додаткову квоти на кукурудзу", - йдеться в повідомленні.
У прес-службі зазначили, порівняно з аналогічним періодом 2018 року спостерігається прискорення темпів закриття квот на оброблений крохмаль, цукор, солод і пшеничне клітковину, які вже закриті на 17%, 38% і 44%. Разом з тим, порівняно з минулим роком змінилася ситуація з поставками оброблених томатів у межах квот.
Так, експерти зазначили, що ці квоти станом на 21 січня використані лише на 3%, тоді як минулого року станом на цю ж дату вони були використані на 11%. Як повідомляв УНІАН, за даними Мінагропроду, експорт аграрних і харчових продуктів з України до європейських країн в 2017 році зріс більш ніж на 37%, або на 1,6 мільярда доларів і становить 5,8 мільярда доларів.