Засідання українсько-бельгійської змішаної Комісії з питань економічного та фінансового співробітництва
Дата: 22.01.2019

images17 січня 2019 року в м. Брюссель, Бельгія завершилося четверте засідання українсько-бельгійської змішаної Комісії з питань економічного та фінансового співробітництва під співголовуванням Державного секретаря Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олексія Перевезенцева  та Генерального Директора Департаменту двосторонніх відносин Федеральної державної служби з зовнішніх справ Королівства Бельгії Анік Ван Калстер.

Під час засідання обговорювалися питання подальшого розвитку  торговельно-економічного співробітництва Україна - Бельгія, зокрема  поглиблення двосторонньої співпраці у сферах енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії, інфраструктури, сільськогосподарського сектору, а також співпраці в сфері ІТ та інновацій та презентували інвестиційні можливості у різних напрямках і сферах.    

«Уряд України продовжує втілювати реформи для поліпшення інвестиційного клімату: розвиває можливості для державно-приватного партнерства, посилює захист прав і підтримку інвесторів, вдосконалює управління державними інвестиціями», - підкреслив Державний секретар Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олексій Перевезенцев.

Учасники відзначили, що Україна та Бельгія мають значний потенціал для двостороннього торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, а бізнес обох країн зацікавлений у посилені взаємовигідної співпраці.

Довідково.

Зовнішньоторговельний оборот Україна-Бельгія за 9 місяців 2018 року  склав $992,7 млн та зріс на 25%. Зокрема, експорт української продукції до Бельгії склав $ 465,9 млн. та відповідно зріс на на 37,4%.

Джерело