Українсько-Литовський бізнес-форум
Дата: 14.12.2018

flahy-ukrajina-lytva7 грудня ц.р. у Києві відбувся четвертий Українсько-Литовський Економічний форум, організований Українським союзом промисловців і підприємців, Конфедерацією промисловців Литви, Українсько-Литовською Діловою радою за підтримки Посольства України у Литві. 

Форум став найбільшим двостороннім заходом у 2018 р. – у його роботі взяли участь близько 600 представників приватних та державних компаній, бізнес-асоціацій, експертного та наукового середовища, а також  органів влади України і Литви.

Перед учасниками форуму виступили Перший віце-прем’єр-міністр,  Міністр економічного розвитку і торгівлі України  Степан Кубів та Міністр економіки Литовської Республіки Віргініюс Сінкявічюс, які відзначили надзвичайно високу динаміку торговельного та інвестиційного співробітництва між Україною та Литвою в останні роки, навели приклади ефективної співпраці між українськими та литовськими компаніями, поінформували про ключові пріоритети економічної політики обох країн та окреслили найбільш перспективні сфери двостороннього співробітництва.

У ході дискусій учасники форуму особливу увагу приділили питанням подальшої співпраці у таких галузях, як сонячна, вітрова та біоенергетика, роботизація виробництва, використання ІТ-технологій у промисловості, на транспорті та у логістичній сфері, обговорили можливості запровадження сучасних фінансових інструментів для подальшого розвитку співпраці у торговельній та інвестиційній сферах, обмінялися думками щодо шляхів покращення умов ведення бізнесу та інвестиційного клімату в Україні і Литві.

В рамках програми форуму відбулося засідання таких тематичних секцій:

- співпраця у сфері енергоефективності та використання відновлювальних джерел енергії;

- співробітництво у сфері транспорту і логістики;

-  ІТ-технології, роботизація у промисловості (промисловість 4.0);

- фінансові інструменти.

В ході форуму було підписано низку угод між діловими колами України і Литви, зокрема договори про співпрацю  між  УСПП,   Асоціацією сонячної енергетики України і литовською компанією Global BOD Group, між УСПП та Конфедерацією промисловців Литви, між  УСПП, Київською торгово-промисловою палатою та Вільнюською торгово-промисловою і ремісничою палатою, між  Вільнюською торгово-промисловою і ремісничою палатою та Покровською (Донецька область) і Полтавською міськими радами.

Джерело