До уваги суб'єктів господарювання області!
Дата: 13.12.2018

1657ce782553ecc5 грудня розпочався прийом заявок від українських компаній на участь в V хвилі програми «Кліматичні Інноваційні Ваучери» від ЄБРР. Переможці отримають до 20 тис євро на реалізацію своїх кліматичних розробок.

Фінансову допомогу (далі – ваучер) отримають українські компанії, розробки яких спрямовані на скорочення обсягів споживання енергії та ресурсоємності підприємств, зменшення викидів парникових газів та негативного впливу на довкілля тощо. Дізнатись про переможців, які вже отримали ваучери на попередніх етапах програми,можна тут.

Взяти участь у програмі «Кліматичні Інноваційні Ваучери» можуть приватні компанії, які працюють на ринку не менше 1 року, зареєстровані в Україні та з українськими власниками. Потенційні учасники мають ознайомитись зправилами і заповнити заявку  до 1 лютого 2019 року включно.

Програма реалізується за принципом співфінансування: грант покриваєбільшу частину (до 80%) витрат на впровадження кліматичної розробки згідно поданого проекту. Це означає, що компанія-отримувач ваучеру також здійснює частину необхідних інвестицій у розмірі не менше 25% від суми гранту.

Програма «Кліматичні Інноваційні Ваучери» започаткована в рамках програми ЄБРР «Центр передачі технологій і фінансів у сфері зміни клімату» (FINTECC) за фінансування Євросоюзу. В Україні її впроваджує ГО Greencubator.

Більше інформації щодо програми ви можете отримати, звернувшись до Керівника програм з підприємництва ГО Greencubator Надії Артем’євої:nadiia@greencubator.info. Або надіслати запит через форму зворотнього зв’язку на сайті програми.

Джерело