Відбулося засідання Міжурядової українсько-саудівської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва
Дата: 26.11.2018

300x900_145475547123 листопада під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка та Міністра довкілля, водних ресурсів і сільського господарства Королівства Саудівська Аравія Абдулрахмана бін Абдулмухсін Аль-Фадлі відбулося шосте засідання Міжурядової українсько-саудівської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

У ході засідання Україна та Саудівська Аравія підписали низку документів, які сприятимуть активізації співробітництва у відповідних сферах. Зокрема, було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Урядом України та Урядом Королівства Саудівська Аравія щодо співробітництва в сфері спорту та Меморандум про співробітництво між Національним бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами України та Бюро авіаційних розслідувань Королівства Саудівська Аравія.

«Сьогоднішнє спільне засідання Міжурядової комісії – це ще один успішний крок назустріч розвитку українсько-саудівського співробітництва», - наголосив Віце-прем’єр-міністр України.

Павло Розенко також підкреслив, що Україна високо цінує позицію Королівства Саудівська Аравія стосовно відданості суверенітету, політичній незалежності, єдності та територіальній цілісності України в її міжнародно-визнаних кордонах. «Сподіваємося на подальшу підтримку з боку Вашої держави відповідних українських ініціатив у рамках міжнародних організацій, у тому числі спрямованих на захист прав і свобод кримських татар», - сказав Віце-прем’єр-міністр.

Джерело