Засідання українсько-французької міжурядової комісії
Дата: 31.10.2018

flag-pins-france-ukraineДнями відбулося VII засідання змішаної Українсько-французької міжурядової  комісії з економічного співробітництва в м.Київ. Делегації очолили Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко та Держсекретар при Міністрі Європи та закордонних справ Франції Жан-Батист Лемуан.

Серед пріоритетів для співробітництва обох країн - посилення двосторонньої торгівлі та інвестиційної співпраці, сільське господарство, інфраструктура та транспорт, галузь енергетики, енергоефективності, залучення компаній до активної співпраці в інжиніринговому секторі і комунальному господарстві.

У рамках  VII засідання змішаної Українсько-французької міжурядової  комісії з економічного співробітництва також були обговорені питання щодо розвитку співпраці в IT-галузі та кібербезпеці.
Домовленості, що були досягнуті під час засідання:
- залучення французьких компаній до розвитку фермерських господарств;
- залучення інвестицій у галузь насінництва;
- посилення співпраці у тваринництві, зокрема молочного напрямку;
- розвиток інновацій в сільськогосподарській галузі.
- створення спільний метеокластер для сільського господарства та допомоги фермерам, залучення новітніх технологій до обробки метеорологічних даних; 
- захист географічних зазначень, зокрема через програму технічної допомоги ЄС «Support to the development of a Geographical Indication System»;
- вже у лютому 2019 року українські компанії візьмуть участь у Міжнародній виставці сільськогосподарського машинобудування (SIMA) у Парижі. 
- розвиток співпраці в IT-галузі і кібербезпеці;
- участь французьких компаній у держзакупівлях через систему ProZorro;
- участь французьких компаній у проектах з енергоефективності та відновлювальної енергетики;
- участь українських підприємців 10 грудня у бізнес-форумі, який відбудеться у Франції. На ньому Україна планує представити перспективи і можливості як регіонального розвитку, так і залучення інвестицій в галузевих напрямках.

Джерело