Виставка регіонів Білорусі та України
Дата: 29.10.2018

25-26 жовтня 2018 року Чернігівська область взяла участь у Першому форумі регіонів Білорусі та України за участь Президентів України і Білорусі та масштабній Виставці регіонів, що відбулися в м.Гомель Республіки Білорусь. Делегацію області очолила заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова. 

img_20181026_152039_Учасники мали нагоду ознайомитися зі зразками різногалузевої продукції шести областей Білорусі та сімнадцяти областей України, взяти контакти підприємств.

Яскраво та інформативно потенціал Чернігівської області було представлено на експозиції під час виставки. Відвідувачі мали змогу ознайомитися з продукцією підприємств регіону, дізнатися про економічний потенціал регіону. І охочих виявилося чимало.

— На сьогодні Чернігівщина — аграрно-індустріальний регіон України з великими потенційними можливостями для розвитку сільського господарства і виробництва високоякісних продуктів харчування, високотехнологічної промисловості, біоресурсів і енергетики, транспортно-логістичної інфраструктури. Деякі з наших підприємств є основними виробниками окремих видів продукції в Україні. Серед них — наші флагмани легкої промисловості. Нам є що запропонувати і ми готові до поглиблення співпраці, — наголосила заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова.

Також представники структурних підрозділів Чернігівської ОДА, установ та організацій області долучилися до роботи у профільних секціях.

Довідково. І Форум регіонів України та Республіки Білорусь має на меті представити економічний потенціал регіонів України та Білорусі, а також розбудову нових ініціатив і форм економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва на міжрегіональному рівні. До заходу долучилося 17 областей України та всі області Білорусі.

page.[11]