Відбулося засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва
Дата: 12.10.2018

74564nsv_947211 жовтня 2018 року у м. Гомель відбулося 26-те засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва під головуванням Віце-прем'єр-міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г.Зубка - з українського боку та Заступника Прем'єр-міністра Республіки Білорусь І.Ляшенка – з білоруського боку. У засіданні також взяв участь Посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим.

В ході роботи Комісія підвела підсумки виконання рішень відповідно до Протоколу попереднього засідання та намітила основні напрямки подальшого розвитку торговельно-економічного співробітництва. Основна увага була приділена стану та перспективам  розвитку економічної співпраці, зокрема, питанням спрощення торговельних режимів відповідно до Угоди про вільну торгівлю та розширенню доступу на ринки обох країн продовольчої продукції, зняттю торговельних обмежень та збільшення економічної активності суб’єктів економічної діяльності.

Комісією було відзначено позитивну динаміку поступового росту двостороннього торговельного обігу та  суттєвий прогрес співпраці у сфері промислової та виробничої кооперації.

За результатами роботи комісії було підписано відповідний Протокол.

Джерело