Візит делегації провінції Хенань до Чернігова
Дата: 14.09.2018

13 вересня 2018 року відбулася зустріч керівництва Чернігівської облдержадміністрації з урядовою делегацією провінції Хенань Китайської Народної Республіки на чолі з заступником голови Комітету народної політичної консультативної ради Чжоу Чунь Янь. З представниками китайської делегації спілкувалися заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова та керівники профільних підрозділів ОДА - директор Департаменту економічного розвитку Олександра Хомик та заступник директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Олег Крапивний. 

Основна мета зустрічі - обговорення питання поглиблення двостороннього співробітництва, особливо в галузі сільського господарства. Сторони також детально зупинилися й на питанні роботи Китайсько-Української агрокомпанії "Фанда", діяльність якої здійснюється на території Корюківського району.

За словами пані Чжоу Чунь Янь, у планах керівництва агрокомпанії «Фанда» — не тільки розширити існуюче спільне виробництво, а й відкрити новий комплекс з переробки сировини. Для цього підприємству потрібна допомога у пошуку профільних спеціалістів та зацікавлених китайських інвесторів.

Також учасниками зустрічі було запропоновано придвитися до розвитку співпраці у сфері органічного виробництва. 

Довідково 

Китайсько-українська агрокомпанія «Фанда» — успішний проект Китайської промислової корпорації «Хуанфань Цюй» (провінція Хенань) та української компанії «Dara Group». Для його реалізації у вересні 2014 року було підписано договір про залучення китайських інвестицій — 58 мільйонів доларів. Він передбачав створення агрокомплексу за чотирма напрямами: рослинництво, свинарний комплекс, розведення великої рогатої худоби, а також розширення діючого технічного комплексу в Корюківці та селі Наумівка Корюківського району. Наразі «Фанда» — це дві тисячі голів дійного стада і чотири тисячі гектарів посівних. Втім, на досягнутому компанія не збирається зупинятися.

page.[10]