Посли Великої Сімки завітали до Чернігівської області
Дата: 22.06.2018

21 червня Чернігівщину відвідала група Послів «Великої Сімки» з метою ознайомлення із впливом реформ децентралізації на регіональному рівні. Наразі Групу підтримки України Послів країн «Великої Сімки» очолює Канада, а її діяльність направлена на забезпечення прогресу реформ в Україні шляхом надання скоординованих порад та допомоги українській владі.

Так, до складу делегації увійшли Посол Канади - Роман Ващук, Посол Франції - Ізабель Дюмон, Посол Федеративної Республіки Німеччина - Ернст Райхель, Посол Італії - Давіде Ла Чечіліа, Посол Японії - Шігекі Сумі, Посол Великої Британії - Джудіт Гоф, Посол США - Марі Л. Йованович, керівник Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні - Беренд Де Гроот.

Під час неформальної зустрічі з головою облдержадміністрації В.Кулічем та мером м.Чернігів В.Атрошенком обговорювалися актуальні питання імплементації реформ у Чернігівській області та м.Чернігів, їх досягнення, успіхи та виклики. Відбулася змістовна розмова щодо «точок зростання» економіки регіону, процесів децентралізації, проблемних питань запровадження ринку землі в Україні, інвестиційного потенціалу області тощо.

foto_g7

В рамках візиту закордонні гості разом з віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком завітали та ознайомилися з роботою Центру надання адміністративних послуг Кіптівської ОТГ, який створений за сприяння Програми “U-LEAD з Європою», а також відвідали Центр розвитку місцевого самоврядування в м.Чернігові, де зустрілись з обраними головами ОТГ Чернігівської області та обговорили досягнення та виклики реформи децентралізації.

1_n

2.[2]Після короткої оглядової екскурсії по історичній частині міста делегація відвідала ГУ Національної поліції в Чернігівській області.