ІІІ Форум інвестицій та експорту Чернігівщини
Дата: 18.05.2018

16 травня успішно завершив свою роботу ІІІ Форум інвестицій та експорту Чернігівщини, що зібрав біля 200 учасників: представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, органів із просування експорту та залучення інвестицій, представники дипломатичних установ, міжнародних фінансових інституцій, вітчизняні та закордонні експерти, бізнес-спільнота. Організаторами виступили Чернігівська обласна державна адміністрація, Чернігівська регіональна торгово-промислова палата та Агенція Регіонального Розвитку області.

До роботи Форуму долучилися заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Михайло Тітарчук, голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в України Ігор Сокол, голова Гомельського облвиконкому Володимир Дворник, а також делегації з Литви, Китаю та Польщі. Модератором заходу виступив президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов. 

Основна мета Форуму - активний діалог між владою та бізнесом, обговорення питань залучення інвестицій, промоція експортного потенціалу підприємств регіону, встановлення ділових контактів. 

Після презентації інвестиційного та експортного потенціалу області та виступів гостей Форуму відбулася робота двох тематичних панелей: «Перспективні напрямки та актуальні проекти для інвестування на Чернігівщині» та «Експортна географія: виклики та можливості в співпраці з окремими країнами світу». 

Учасники дізналися про можливості експорту до США та Канади, Японії, країн Європейського Союзу. Також відбулися презентації КП "Надра Чернігівщини", Інституту мікробіології; інвестиційних проектів щодо виробництва інноваційних розеток, що не потребують безпосереднього контакту дротів; будівництва олійноекстракційного заводу.