Зустріч з Послом Індії
Дата: 26.04.2018

2018_04_26_india_posol_2_26 квітня 2018 року Чернігівщину відвідав з робочим візитом Надзвичайний та Повноважний Посол Індії в Україні пан Манодж Кумар Бхарті. Це не перший візит індійського представника в нашу області. Цього разу пан Манодж перебував у Чернігові з представниками бізнесу, а саме компанії "Дельта Вілмар". 

Індійські гості провели зустріч з першим заступником голови облдержадміністрації Юлією Свириденко та обговорили питання поглиблення економічного співробітництва, зокрема реалізації спільних проектів. 

У свою чергу, пані Юлія наголосила на готовності до пошуку нових ідей та пропозицій, підкресливши важливість співробітництва саме з Індією. Принагідно, індійських гостей запросили на ІІІ Форум інвестицій та експорту Чернігівщини, що відбудеться в обласному центрі 16 травня цього року.

 

Довідково

У 2017 році зовнішній товарообіг Чернігівської області з Республікою Індія склав 20 мільйонів доларів США. При цьому збільшився обсяг експорту (9,7 мільйонів доларів США). Підприємства обасті експортували до Індії пристрої моторних транспортних засобів, зернові культури, жири та олії тваринного або рослинного походження, овочі.

Індійські підприємців поставляли на Чернігівщину, зокрема, тютюнову сировину, котли, запчастини для наземного транспорту.