FORBIZ в Чернігові
Дата: 25.04.2018

forbiz2424 квітня 2018 року в Чернігові було презентовано результати рейтингу «Regional Doing Business», який визначає найбільш сприятливі регіони, міста для ведення бізнесу в Україні.

На презентації були присутні перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко, представники Департаменту економічного розвитку, Чернігівської міської ради. Експерти Офісу ефективного регулювання (BRDO) та представники пілотного проекту FORBIZ у Чернігівській області презентували результати оцінки Чернігівської області. 

Регіональний «Doing Business» 2017 року свідчить про те, що Чернігівщина має значний потенціал для покращення своєї позиції у рейтингу (наразі посідає 23 місце з 25). У рамках рейтингу, досліджувалися п’ять напрямків взаємодії підприємців з місцевими органами влади: сплату місцевих податків, створення підприємства, одержання дозволів на будівництво, оформлення земельної ділянки під об’єктом нерухомості та приєднання до електромережі.

Рекомендації експертів BRDO будуть враховані при розробці пілотної програми FORBIZ.

Нагадаємо,  Чернігівська область є учасником пілотного проекту, що реалізується FORBIZ в рамках ініціативи EU4BUSINESS (за фінансування ЄС) та має своєю метою формування сприятливого бізнес-середовища на регіональному рівні. Результати пілотної програми будуть представлені міністерствам економічного розвитку і торгівлі, регіонального розвитку та житлово-комунального господарства, а напрацьовані рекомендації поширять серед ОДА та міських рад України.

Джерело