Візит експертів Представництва ЄС до Чернігова
Дата: 20.04.2018

2018_04_19_es_spivpracya_z_chernigivshinou_6_Протягом 18-20 квітня експерти Представництва ЄС в Україні перебувають з візитом на Чернігівщині. Відвідання області та проведення інформаційних зустрічей з представниками органів державної влади, громадськості, університетів стало гарною традицією Представництва ЄС.

Цього разу в рамках свого візиту, делегати зустрілися з керівництвом області та представниками структурних підрозділів ОДА. Сторони обговорили стан та розвиток відносин Чернігівської області з Європейським Союзом, можливості їх поглиблення. Європейські представники провели презентацію та ознайомили посадовців з Європейськими програмами для України. Основні проекти щодо економічною, культурної, інформаційної діяльності під час зустрічі охарактеризувала радник з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні Вікторія Давидова.

У свою чергу, заступник голови ОДА Наталія Романова зазначила, що Чернігівщина готова вивчати та реалізовувати нові пропозиції, посилаючись на вже досить значний досвід міжнародного співробітництва.

Окрім цього, в Чернігові заплановано до проведення ще низка заходів від Представництва. Так,  19 квітня проведено Брейн-ринг для молоді на тему Європейського Союзу та Презентацію відкритих конкурсів на гранти та проекти ЄС, Тренінг для громадських організацій-початківців «Мова грантових заявок і тендерів: як зрозуміти донора?»; 20 квітня - Семінар для представників місцевого бізнесу «Як знайти бізнес-партнера в Європейському Союзі?».

В рамках свого перебування на Чернігівщині, представники Місії ЄС відвідали м.Прилуки, де організували Брейн-ринг для молоді на тему Європейського Союзу, публічну презентацію «Пріоритети ЄС в Україні, огляд молодіжних, освітніх, культурних і бізнес-можливостей, а також інформаційних ресурсів Представництва ЄС».

 

Довідково

Серія інформаційних заходів проходить в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні», мета якої пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширити європейські цінності та підвищити рівень обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС. 

Більш детально ознайомитися з проектами та програмами Європейського Союзу можна на офіційному сайті Представництва, Фейсбук сторінці та Ютуб каналі.