Круглий стіл за участю латвійських посадовців
Дата: 10.04.2018

2018_04_06_memorandum_latviyci_16 квітня у Чернігівській ОДА відбувся "круглий стіл" за участю керівництва області та делегації Латвійської Республіки на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвії в Україні Юрісом Пойкансом. Основною темою "круглого столу" стало «Формування транскордонних транзитних кластерів». Учасники зосередили свою увагу на питанні щодо налагодження залізничного транспортного сполучення між північними регіонами України і Латвійською Республікою. 

Ця зустрічі стала логічним продовженням домовленостей досягнутих між українською та латвійською сторонами під час офіційного візиту представників урядових кіл очолюваних Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом до Латвійської Республіки.

Учасники зустрічі в ОДА провели презентації експортного потенціалу Чернігівщини та інфраструктурно-транспортних можливостей Латвійської Республіки, обговорили практичні аспекти налагодження взаємодії Лієпайського порту (Латвія) і залізничної інфраструктури України, зокрема, Чернігівщини для забезпечення експорту продукції агропромислового сектору.

Сторони завершили обговорення підписанням Меморандуму про забезпечення вантажними вагонами експортерів області. Меморандум було розроблено Чернігівською ОДА, «Укрзалізницею» спільно з сільгоспвиробниками.

Учасники зустрічі домовилися також і про подальші кроки поглиблення співпраці.