Візит Посла Білорусії в Чернігів
Дата: 04.04.2018

3 квітня 2018 року в Чернігові з робочим візитом перебував Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол. В рамках свого візиту, Посол зустрівся з керівництвом області та міста. Сторони обговорили преспективи поглиблення економічних та культурних відносин між Україною та Білоруссю. Значну увагу було приділено розвитку співпраці на регіональному рівні. Зокрема в.о. директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації провела презентацію про розвиток співробітництва Чернігівської області з Республікою вцілому та її регіонами. Пані Директор наголосила, що Чернігівська область має домовленість про економічну співпрацю з Могильовською, Вітєбською, Мінською, Брестською та Гродненською областями Білорусі. Невдовзі аналогічну угоду буде укладено й із сусідньою Гомельською областю.

Ігор Сокол, у свою чергу, акцентував на тому, що співпраця наших держав набирає значних обертів. Підтвержденням цього стали  три особисті зустрічі президентів Порошенка та Лукашенка у 2017 році, проведення у квітні 2018 виставки "Made in Belarus" у м.Київ, Форум регіонів обох країн восени 2018 року.

Торкнулися сторони й розвитку транскордонної співпраці Чернігівщини та Гомельської області Республіки Білорусь.

У рамках свого перебування в місті, пан Посол також передав білоруські національні костюми членам обласного білоруського національного культурного товариства «Сябри».

page.[7]