Круглий стіл за участі французьких експертів
Дата: 23.02.2018

estrantspo22 лютого відбулося громадське обговорення проекту Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року. Участь в ньому взяли представники Міністерства інфраструктури України, французькі експерти Проекту підтримки імплементації Угоди про асоціацію та Національної транспортної стратегії України, за безпосередньої участі яких розроблявся документ, а також місцеві перевізники та керівники профільних громадських об’єднань. 

Французькі колеги зупинилися на основних принципах Національної стратегії. Крім того, детально розповіли про напрацювання у своїй країні на прикладі одного з регіонів — Ліону.

Керівник проекту підтримки імплементації Угоди про асоціацію та Національної транспортної стратегії України Джером Блюшо зазначив основні переваги Стратегії. Так, Україна долучиться до єдиного коридору транспортних сполучень з Європейським Союзом. При цьому, отримає міжнародну фінансову підтримку. Тим самим, має зрости рівень торгівлі з країнами Європи, а також інвестиційна привабливість транспортної галузі. Також серед переваг — гармонізація українського законодавства з європейськими нормами. Якісні зміни мають відбутися як у сфері авто- та авіаперевезень, так і в реформуванні залізниці, розвитку транспортної інфраструктури.

Джерело