Депутати Німецького Бундестагу в Чернігові
Дата: 19.02.2018

27857867_1411270945651261_6234917567752526446_n16 лютого Чернігівську область відвідали молоді депутати Бундестагу Німеччини від партії ХДС/ХСС. Німецькі обранці зустрілися з керівництвом Чернігівської області та міста. Участь у зустрічі взяли також народні депутати України від Чернігівщини.

Зустріч організована за підтримки Програми USAID РАДА і Фонду Конрада Аденауера в Україні. 

Голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч презентував Чернігівський регіон, ознайомив з основними показниками соціально-економічного потенціалу області. Також керівництво регіону розповіли про активну співпрацю з народними депутатами України. Учасники зустрічі обговорили можливості співробітництва з Україною в різних галузях економіки, соціальної сфери, зокрема, у сільському господарстві. Торкнулися й загроз з боку зовнішнього агресора для України.

Депутати з Німеччини також мали змогу поспілкуватися з представниками інститутів громадянського суспільства та ЗМІ області. Сторони обговорили шляхи співпраці законодавчих органів влади та громадянського суспільства в Україні і Німеччині. Представники громадськості запросили народних депутатів України на найближчі заплановані заходи, а також поцікавилися варіантами співпраці з депутатами Бундестагу, зокрема щодо розвитку туристичної галузі.

 

Довідково

Програма Агентства США з міжнародного розвитку РАДА (Програма USAID РАДА) – проект, який реалізує консорціум українських неурядових організацій у складі Фонду Східна Європа, Громадянської мережі ОПОРА, громадської організації «Інтерньюз-Україна», громадської організації «Лабораторія законодавчих ініціатив».

Головною метою Програми USAID РАДА є сприяння становленню відповідального, підзвітного і демократичного представницького органу – Верховної Ради України.

Програма USAID РАДА впроваджує пілотний проект «Модельний округ», який покликаний створити найбільш ефективну модель комунікації та взаємодії народних депутатів з виборцями за допомогою як класичних, так і інноваційних механізмів та інструментів, що передбачені різними компонентами Програми.