Україна зацікавлена в розвитку торгівлі з Албанією
Дата: 17.01.2018

250px-flag_of_albania.svgУкраїна готова до інтенсифікації відносин, поглиблення політичного діалогу та обговорення питання вільної торгівлі з Албанією. Про це заявила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з Державним міністром Албанії у справах діаспори Панделі Майко.

За словами Віце-прем’єр-міністра, українська сторона готова аналізувати можливості для укладення Угоди про вільну торгівлю в рамках двосторонньої Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва. Проект положення про таку комісію в листопаді минулого року албанська сторона передала Україні для подальшого опрацювання. 

За словами Віце-прем’єр-міністра, Україна також готова відновити роботу Почесного консульства Україні в Тірані. Виведення політичних відносин на новий рівень є спільним інтересом обох держав, адже економічна співпраця має значний потенціал до зростання.

Своєю чергою Панделі Майко наголосив на тому, що інтенсифікація двосторонньої співпраці на сьогодні є надзвичайно актуальною, позаяк взаємний товарообіг зростає, дедалі більше українців відкривають Албанію як туристичний напрямок. 

Джерело