Співбесіди щодо стажування у Німеччині
Дата: 30.04.2013

22 та 23 травня 2013 року в м. Києві (на базі київського проектного офісу)GIZ  разом з партнером, Міністерством економічного розвитку та торгівлі України, проводить  чергові інтерв’ю серед кандидатів на стажування у Німеччині за Програмою Федерального міністерства економіки з підготовки управлінських кадрів Німеччина-Україна.
Дана програма є елементом зовнішньоекономічної політики Німеччини і шляхом стажувань в Німеччині сприяє виходу українських підприємств на міжнародні ринки, пошуку шляхів реструктуризації підприємств, підвищенню кваліфікації українських менеджерів через отримання ними нових компетенцій в сферах ведення бізнесу з німецькими та іншими іноземними партнерами, ведення переговорів з представниками інших країн та ін..

У 2013-2014 роках додатково до основних стажувань з встановлення контактів – загальна кооперація - українським менеджерам / підприємцям і підприємствам пропонуються стажування у складі міжнародних груп за такими галузевими напрямками:

1. Економічна кооперація у сфері енергоефективності в промисловості
2. Економічна кооперація у сфері енергоефективності в будівництві і санації будівель і споруд
3. Економічна кооперація в сфері поновлюваних джерел енергії
4. Економічна кооперація в секторі охорони здоров'я
5. Економічна кооперація в гірничодобувній і сировинної промисловості
6. Економічна кооперація в секторі природоохоронних технологій водопостачання і каналізації, утилізації відходів
7. Економічна кооперація в аграрному секторі

Цільова аудиторія : керівники вищої і середньої ланки підприємств із зацікавленістю та потенціалом до встановлення та розвитку ділових зносин з німецькими компаніями, які повноважні вести переговори та приймати відповідальні рішення.
Вимоги до кандидатів на стажування у Німеччині:
• наявність вищої економічної освіти;
• досвід роботи в сфері економіки та підприємництва щонайменше 1 рік;
• добре знання німецької або англійської мови;
• вік не старший за 40 років.
Тривалість стажування: один місяць.
Умови фінансування: всі видатки, пов'язані з перебуванням стажерів за кордоном, беруть на себе організатори стажувань - Уряд Федеративної Республіки Німеччина, Федеральне міністерство економіки і технологій. Транспортні видатки учасників (з України до місця стажування) оплачуються самими стажерами або підприємствами, що направили їх на стажування.
Більш детальну інформацію можна знайти на сайті:
www. inwent.org.ua
у лінку Програма підготовкі менеджерів та www.gc21.de/mp.

Документи від претендентів подаються до регіональної робочої групи МЦПК Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації за адресою:
м. Чернігів, вул. Шевченка,7 , к.33      
           ( тел. 66-96-09, 69-80-59 )               e-mail:   gue_prom@cg.ukrtel.net    


 

Fit for Partnership with Germany

Ми відкриваємо для вас двері

Програма підготовки управлінських кадрів Федерального міністерства економіки і технологій Німеччини пропонує вашому підприємству цілу низку можливостей успішно представити власну продукцію і зав'язати нові ділові контакти. Ми допоможемо вам зайняти позицію на міжнародному ринку і модернізувати власне підприємство.

Ініційована Федеральним міністерством економіки і технологій (BMWi) Німеччини програма підготовки управлінських кадрів - один з елементів  зовнішньоекономічної політики Німеччини. Під гаслом "Fit for Partnership with Germany" ("Готові для співробітництва") проводиться цілеспрямована підготовка керівників підприємств і організацій зі Східної Європи, Центральної і Південно-Східної Азії для налагодження контактів і взаємовигідного економічного співробітництва з підприємствами Німеччини.
Програма - один з найбільш значущих зовнішньоекономічних проектів уряду ФРН.
Цільова аудиторія - керівники вищої і середньої ланки підприємств країн-партнерів.

Програма успішно реалізується протягом вже 14 років. На сьогоднішній день за цією програмою пройшли підготовку майже 7000 управлінських кадрів з 14 країн. Всі вони - представники підприємств з високим зовнішньоекономічними потенціалом.
Як правило, група з 20 учасників програми контактує з 60 німецькими підприємствами переважно середнього бізнесу.
Крім цього, проводяться тренінги з менеджменту та встановленню ділових контактів.
Для успішної реалізації програми важливим є оптимальний баланс навчальних занять та практичної підготовки на підприємствах.
• На інтерактивних тренінгах з питань практичного управління учасники розширюють свої знання в області менеджменту. Вони отримують інформацію щодо специфіки бізнес-культури Німеччини, вдосконалюють свої навички управління і ведення переговорів.
• Відвідуючи німецькі підприємства, учасники програми не лише отримують неоціненний досвід та інформацію з перших вуст, а й знайомляться з сучасним обладнанням і технологіями. Дуже важливу роль при цьому відіграє особистий контакт з потенційними партнерами.
Результати програми вражають: вона надзвичайно перспективна в економічному плані - як для німецьких підприємств, які беруть в ній участь, так і для підприємств з 14 країн-партнерів. Програма не тільки надає можливості для підвищення кваліфікації керівних кадрів, але і відкриває доступ до ринків всіх країн-учасниць.
Більш детальна інформація на сайтах:
www.inwent.org.ua
www.gc21.de/mp