Посол Норвегії в Чернігові
Дата: 19.12.2017

1912nor18 грудня 2017 року Надзвичайний та Повноважний Посол Норвегії в Україні Уле Тер’є Хорпестад відвідав м.Чернігів. Мета візиту - почесна: ознайомлення з результатами спільного проекту «Україна-Норвегія» та вручення дипломів учасникам навчання в рамках проекту.

Також пан Посол провів зустріч з керівництвом області та міста аби ближче ознайомитися з потенціалом Чернігівщини, окреслити аспекти майбутньої співпраці. Презентували область голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Як зазначив Валерій Куліч, підприємства Чернігівщини тільки починають освоювати норвезький ринок, однак присутність на ньому — беззаперечно важлива. Однією з перспективних галузей для полиблення співробітництва сторони визначили агропромисловий сектор.

Торкнулися й таких питань, як вплив та результати від імплементації Угоди про Асоціацію з ЄС, туристичний потенціал Чернігівщини.

Довідково. 

У лютому 2016 року в Чернігівському національному технологічному університеті відкрито навчання військовослужбовців та членів їх сімей в рамках проекту «Україна-Норвегія». Учасники проекту проходили професійну перепідготовку за програми «Інтернет технології в бізнесі та WEB-дизайн» та «Підприємництво у сфері готельно-ресторанного бізнесу». Частину занять проводили викладачі з норвезького Університету NORD.