ЄС продовжує сприяти розвитку малого та середнього бізнесу (МСБ) в Україні
Дата: 14.12.2017

big-26-553-1381237526_es

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Європейський інвестиційний фонд (ЄІФ) підписали договір гарантії з Ощадбанком, про надання кредитних коштів у розмірі 50 мільйонів євро для МСБ в Україні, в рамках ініціативи ЄС “EU4Business”.

Цей договір дозволить полегшити доступ до фінансування для місцевого МСБ шляхом надання спеціальної гарантії в розмірі 70% для кожного кредиту з подальшим розширенням фінансування на привабливих умовах, які включають зменшення вимог до застави. Дану ініціативу фінансуватиме Європейський Союз через Інвестиційний фонд сусідства ( Neighbourhood Investment Facility) та EU4Business.

Посол, голова представництва ЄС в Україні, Хюг Мінгареллі під час підписання договору зазначив, що «Малі та середні підприємства є наріжним каменем української економіки. Сьогодні вони потребують кращого доступу до прийнятного та довгострокового фінансування, щоб продовжувати зростання, здійснювати експорт на європейський ринок та створювати нові робочі місця по всій країні. Сприяння поліпшенню умов для доступу до фінансування є одним з наших головних пріоритетів у рамках ініціативи EU4Business. Я радий, що сьогодні ми здійснюємо кроки в цьому напрямі».

Джерело