Звіт виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС
Дата: 13.12.2017

787Український Центр Європейської Політики презентував звіт виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в період з 1 грудня 2016 року до 1 листопада 2017 року. Це вже третій моніторинг експертів Центру, який ілюструє виконання Україною зобов‘язань у частині адаптації національного законодавства до вимог Європейського Союзу.

Директор Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, під час відкриття заходу зазначила, що даний звіт відображає реальну ситуацію з виконанням Угоди. І наразі Уряд робить все, щоб цей прогрес став незворотнім. Зокрема, Уряд проводить спеціальні засідання щодо виконання Угоди, також затверджено план заходів щодо виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Ольга Стефанішина також відмітила, що успішне виконання Угоди, це часто результат наявності в певній сфері критичної маси людей, яка готова проводити реформи та виконувати Угоду. Наразі проходить реформа державної служби і саме вона може допомогти набрати у міністерства та відомства експертів, які зможуть проводити в державі необхідні реформи.

«Ми маємо прогрес у виконанні Угоди про асоціацію. Найважливіше наразі - політичний консенсус навколо виконання Угоди. З боку Уряду цей консенсус є», - зазначила Ольга Стефанішина.

На заході також виступили Хюг Мінгареллі, Голова Представництва ЄС в Україні, Джудіт Гоф, Посол Великої Британії в Україні, Ґерт Антсу, посол Естонської Республіки в Україні, Габріеле Бауманн, директор Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні та Любов Акуленко, директор ГО «Український центр європейської політики».

Джерело