Малий та середній бізнес отримав доступ до дешевих кредитів
Дата: 30.11.2017

big-26-553-1381237526_esМалий та середній бізнес (МСП) в Україні тепер має доступ до дешевих кредитів у національній валюті, що пропонуються банками за ініціативою EU4Business, у партнерстві з європейськими фінансовими установами.

Нові можливості отримання кредитів, які стали доступними за низкою угод, підписаних з українськими банками протягом останніх декількох тижнів, є частиною другого етапу фінансового механізму EU4Business для МСП. Програма спрямована на стимулювання кредитування в національній валюті, особливо для малого бізнесу, які не заробляють іноземну валюту або не можуть собі дозволити високі витрати на запозичення в сучасних ринкових умовах.

Відповідно до угод, три європейські фінансові установи - Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Німецький державний банк розвитку (KfW) - надають позики або гарантії місцевим банкам-партнерам для надання дешевших кредитів місцевим МСП, тоді як ЄС надає гарантії для покриття валютних ризиків.

Завдяки EU4Business, МСП тепер можуть отримати кредити в місцевій валюті в наступних банках:

1. ПроКредит Банк;
2. Кредобанк ;
3. Укргазбанк.

Залежно від банку та програми, кредити доступні для малих та середніх підприємств у різних секторах, починаючи від сільського господарства до виробництва.

Крім того, EU4Business у співпраці з урядом Німеччини та Київською міською адміністрацією розпочала програму субсидій на процентні ставки для малих та середніх підприємств у столиці України, знизивши процентні ставки з 15% до 7,5%. (найнижчі в Україні).

Детальніше за посиланням:

European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)

The European Investment Bank
KfW
European Union in Ukraine

Джерело