Результати Програми територіального співробітництва Білорусь-Україна
Дата: 30.11.2017

6287_l27 листопада розпочався тренінг для транскордонних команд, що реалізують спільні проекти в рамках Програми транскордонного співробітництва Білорусь - Україна, який триватиме до 1 грудня 2017 року. Тренінг проходить у Києві. Навчання проходить в два етапи.

29 листопада відбулася найважливіша подія цього заходу - церемонія підписання грантових контрактів. Від Чернігівської області грант отримали Чернігівський національний технологічний університет, Гомельський державний технологічний університет, Центр Доброчин, Деснянське басейнове управління водних ресурсів, ГО АСДЕМО (Гомель) на реалізацію проекту «Транскордонна система гідрометеорологічного та екологічного моніторингу річки Дніпро».Всього 18 транскордонних команд були відібрані для отримання фінансування від Європейського Союзу з метою реалізації проектів, що стосуються спільного вирішення спільних проблем в сусідніх регіонах Білорусі і України.

Учасники навчаться розуміти логіку і структуру проектів ЄС, розподіляти і контролювати бюджетні витрати, правильно здійснювати закупівлі послуг, товарів і робіт, забезпечувати ефективну комунікацію і наочність підтримки ЄС і EaPTC, а також застосовувати норми національного законодавства обох країн в процесі реалізації грантових проектів.

Загальна сума фінансування ЄС за цією Програмою становить 3,3 млн євро. 

Детальніше про програму можна дізнатися на офіційному сайті