Транпортний шлях ЄС-Україна-Китай
Дата: 29.11.2017

130806Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про відкриття нового транспортного маршруту через Україну.
 
Так, по словам Омеляна, цього року почне курсувати перший контейнерний поїзд сполученням Європейський Союз - Україна - Китай. "Це велика подія. Я сподіваюся, що частота цієї поїздки буде мінімум одна поїздка на тиждень, починаючи з наступного року.
 
Паралельно працюємо над розвитком абсолютно нового світового шляху через територію Грузії, Азербайджану та Казахстану», - сказав він, відзначаючи, що Україна працює і над розвитком транспортного повідомлення між Євросоюзом, Україною та країнами Перської затоки, зокрема Іраном.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з главою уряду Грузії Георгієм Квірикашвілі запропонував розглянути можливість залучення компаній України до проектів у рамках "Нового шовкового шляху".
 
Так, по словам Гройсмана, одним з найбільш перспективних напрямків співпраці двох країн є розвиток транзитного потенціалу держав. Гройсман також підкреслив, що поєднання географічних та транспортних можливостей Києва та Тбілісі може і повинна стати важливою складовою міжнародної ініціативи "Новий шовковий шлях".

Джерело