Звіт про виконання Угоди про асоціацію
Дата: 17.11.2017

Європейська служба зовнішніх дій та Єврокомісія опублікували Звіт щодо імплементації Угоди про асоціацію між Украною та ЄС.

У звіті наголошують на гострій необхідності змінити підхід до реформ в Україні та пришвидшити їх імплементацію в 2018 році. Також зазначено, що впровадження структурних реформ в Україні привело до появи позитивних трендів у економічній та соціальній сферах, незважаючи на внутрішні та зовнішні виклики.
Зазначається, що постійні та рішучі політичні кроки української влади за підтримки міжнародних партнерів привели до стійкої стабілізації економіки. В результаті, у вересні 2017 року Україна вперше за останні чотири роки повернулася на ринки капіталу.

"З часу минулорічного звіту ми спостерігали безліч довгоочікуваних досягнень. Набула чинності Угода про асоціацію. Громадяни України отримали право на короткотермінові безвізові поїздки до країн Шенгенської зони. Сьогодні ми закликаємо пришвидшити імплементацію реформ. Тільки так громадяни України отримають в повній мірі вигоди від нашого партнерства. Україна може покластися на підтримку ЄС у досягненні цих цілей", - сказала високий представник ЄС Федеріка Могеріні.

Комісар ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнес Ган наголосив, що Європейський Союз залишається впевненим у принципових зобов'язаннях українського Президента, Уряду та Верховної Ради щодо структурних реформ в Україні. “Звичайно, це не буде простим процесом: корупція є глибоко закоренілою і існують зацікавлені сторони, яких потрібно подолати, це природно, що є перепони на шляху, з якими ми мусимо боротися. Ми іноді критичні, і ми наполягаємо на певних умовах, але ми усвідомлюємо, наскільки Україна вже змінилася, вона більше досягнута за останні три роки ніж за десятиліття до цього, і це за дуже складних обставин. Тому Європейський Союз буде надалі підтримувати Україну ".

Ознайомитися з повним звітом можна тут