Поглиблення співпраці з Канадою
Дата: 07.11.2017
ukrayina-kanadaУкраїна дуже зацікавлена у створенні на своїй території спільних із Канадою підприємств та експорті їх продукції до ЄС.

Про це розповіла заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Наталія Микольська.

«Україна може стати для канадських компаній виробничим хабом на європейському континенті. Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою й Україною та ЄС відкривають шлях до виробництва на території України товарів та послуг, постачання їх як назад до Канади, так і на територію Євросоюзу», - сказала Микольська.

Вона додала, що Канада, своєю чергою, може стати для українських бізнесів «північно-американським хабом». «Вже є приклади, коли українські компанії заходять на ринок Канади і за допомогою місцевих дистриб’юторів виходять зі своїми товарами на ринок усієї Північної Америки», - зазначила високопосадовець.

За її словами, українському бізнесу варто дивитися на трикутник Канади-Україна-ЄС «у більш практичній площині».

Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня цього року. Канада негайно скасувала 98% мит на українські товари, які продаватимуться до Канади. Для канадських товарів одразу скасовується 72% мит, а упродовж 7 років безмитний експорт зросте до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи документа захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.

Джерело