Розвиток співпраці з В'єтнамом
Дата: 13.10.2017

vietnam-tmb-270x180Україна та Соціалістична Республіка В’єтнам (СРВ) зацікавлені в активізації торговельно-економічних відносин та співпраці в аграрному секторі як на Міжурядовому рівні, так і на рівні бізнесу.

Про це розповіла заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева після 14-ого засідання Українсько-В’єтнамської Міжурядової комісії.

«В’єтнамський ринок є надзвичайно цікавим для українських виробників аграрної та харчової продукції, зважаючи на такі фактори, як: населення країни 100 млн чоловік, ВВП на душу населення становить понад $ 6000 та швидке зростання економіки, наприклад, в 2016 році річний ріст ВВП становив 7,46%. При цьому наші економіки доповнюють одна одну в багатьох сферах»,- відмітила заступник Міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева. 

Вона розповіла, що за результатами 8 місяців 2017 року, український агро-експорт до СРВ склав $38,6 млн та збільшився майже на $ 20 млн порівняно з аналогічними періодом 2016 року. Ключовими позиціями експорту були: зернові злаки, м’ясо та субпродукти, насіння олійних, вироби із зерна та інші.

Заступник Міністра також наголосила на важливості вирішення питання щодо відновлення експорту пшениці на ринок СРВ до кінця поточного року і привітала згоду в’єтнамської сторони направити делегацію експертів з фітосанітарних питань до України в наступному місяці.

Довідково: За результатами 8 місяців 2017 року, експорт українських аграрних та харчових товарів до СВР становив $ 38,6 млн, з ключовими товарами: м’ясо та субпродукти – $10,6 млн, зернові злаки – $ 9,7 млн, насіння олійних культур – $ 6,5 млн, олія – $1,6 млн, залишки і відходи харчової промисловості – $ 4,6 млн. Імпорт становив– $ 30,9 млн, з ключовими товарами: кава та чай – $ 14,4 млн, різні інші харчові продукти – $ 3,9 млн, зернові злаки – $1,9 млн, плоди та горіхи – $1,4 млн, риба – $7,03 млн та інші.

Джерело