Візит польської делегації на Чернігівщину
Дата: 29.08.2017

Добігає кінця офіційний візит представників Парламенту та Уряду Великопольського воєводства Республіки Польща на чолі з членом Уряду Мачеєм Ситеком в Чернігівську область. Поглиблення співробітництва в економічній, культурній, освітній сферах стало основною метою перебування польських делегатів в області.

Цей візит став черговим етапом розвитку довготривалих та продуктивних відносин між нашими регіонами. Співпраця останніх вже не раз підтверджувалася конкретними діями: відпочинок та психологічна реабілітація чернігівських дітей в Польщі, навчання медичних сестер, організація спільного бізнес-форуму, вивчення досвіду у сфері децентралізації. 

І цього разу сторони мали змогу плідно попрацювати. Польські делегати зустрілися з керівництвом області та міст Чернігова, Новгород-Сіверського, Сновська, з якими обговорили подальші кроки співробітництва, провели переговори з представниками Чернігівської регіональної торгово-промислової палати, ознайомилися з промисловим потенціалом області на прикладі декількох потужних місцевих компаній таких, як ПАТ «Слов’янські шпалери - КФТП», ТОВ «Пласт-бокс Україна», ТОВ ТАН, ТОВ «ПЕТ Технолоджіс Україна».

Мали й польські гості насичену культурну та екскурсійну програму.

По завершенню візиту обидві сторони зауважили, що співпраця регіонів уже давно перейшла з розряду паперової до практичної, зокрема що стосується налагодження бізнесових контактів, та зазначили, що намагатимуться виводити такі ділові стосунки на рівень взірцевих.  

polska2808