Українським садоводам допоможуть з інвестиціями і експортом
Дата: 22.08.2017

1418634693_kitay-naraschivaet-eksport-ovoschey-i-fruktov-v-rossiyuФонд Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) та асоціацією «Укрсадпром» в рамках проекту «Програма лідерства, сприяння експорту, залучення інвестицій та розвитку» підписали протокол про наміри щодо надання технічної допомоги.

Як повідомляють в «Укрсадпромі», WNISEF, згідно з документом, надає технічну підтримку проектам (зокрема, залучення фінансових ресурсів, надання інформаційно-консультаційних послуг, сприяння у залученні зовнішніх консультантів), спрямованих на розвиток експорту плодово-ягідної продукції українських виробників.

Очікується, що першим результатом співпраці має стати участь малих та середніх підприємств-членів асоціації  у міжнародних виставкових заходах за кордоном.

«Ми плануємо разом з асоціацію «Укрсадпром» допомогти українським садоводам і виробникам продукції з плодів та ягід успішно представити свою продукцію на нових зарубіжних ринках. Виробники якісної плодово-ягідної продукції зможуть встановити нові ділові контакти, отримати нові експортні замовлення, розширити виробництво, і створити нові робочі місця в Україні», — сказав керівник Програми сприяння експорту Western NIS Enterprise Fund Віталій Бігдай.

Малі та середні підприємства переважно працювали на внутрішньому ринку або постачали продукцію на традиційні експортні ринки близького зарубіжжя. І хоча такі підприємства сьогодні все більше прагнуть розширити свій бізнес за рахунок експорту на нові ринки, для багатьох із них це залишається складним завданням, пояснили в асоціації.

 «Технічна підтримка WNISEF надасть українським садівникам можливість не лише представити свою продукцію на нових ринках та отримати досвід участі в найбільших галузевих хабах глобального галузевого ринку, а й реально стати рівноправною частиною світового ринку фруктів, ягід та горіхів, а також здійснити свій вклад у створення бренду «Україна» у світі, який буде асоціюватись, в першу чергу, з таким позитивом як смачні та якісні фрукти і ягоди, які однозначно займуть свою нішу на світовому ринку», —  голова Асоціації «Укрсадпром» Дмитро Крошка.

Джерело